maanantai 22. maaliskuuta 2010

Raparperi kätkö

Pakasteesta löytyi viime kesän raparperia.
Niistä syntyi Raparperi kätkö.


Ohje:

3 munaa
2dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
100g voita
1/2dl maitoa

Täyte:
n. 4dl raparperia
n. 1/2dl sokeria
1tl kanelia

Huuhdo ja paloittele Raparperi. Mausta sokerilla ja kanelilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon kuivat aineet ja sula rasva. Lisää maito.
Voitele vuoka. Kaada osa taikinasta pohjalle ja ripottele raparperitäyte päälle. Peitä lopulla taikinalla.
Paista 175c n. tunti.

Päälle vielä ihanaa vanilijavaahtoa... Njam.

Ps. Makuuhuoneen ja alkovin remppa alakaa olla lopuillaan... Täytyis vielä siivota ennen kun räpsii kuvia :)

3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Minä taidan kokeilla, kun pakkasessa olisi myös vielä raparperia.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa oikein herkulliselta!
    Vihreän tarve muuten myös täällä. Sitä puskee nyt joka paikkaan :D

    VastaaPoista