Jokunen vuosi sitten mä olin Espanjassa, Fuengirolassa reilu neljä kk. lähetystyöharjoittelussa.
Kaksi mieleenpainuvinta herrkua Paellan lisäksi oli Italialaiset jäätelöt ja Churrot.
Vähän niinkuin munkkeja, mutta pitkulaisia. Niitä sai ostaa katukahviloista paperitötteröissä ja ne nautittiin kaakaon kera.
Nyt kokeilin tehdä niitä itse, munkkien sijaan.
Ja ai että kun tuli rapeita ja hyviä.
?
Suklaakastikkeesta tuli liian vaaleaa... olis kai voinu käyttää tummaa suklaata tai heittää sekaan tummaa kaakaojauhetta... Mutta ei se makua haitannut...
Ohje tulee tässä:
2 1/2dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
3 munaa
paistamiseen öljyä
pinnalle sokeria
Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa.
Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Itse en saanu palloa aikaseksi...) Nosta kattila liedeltä. Vatkaa kanamunat kevyeksi vaahdoksi toisessa astiassa ja kaada vaahto taikinan joukkoon samalla vatkaten. Kuumenna öljy, pursota n. sormen vahvuisia pötköjä öljyyn. Muuten paistetaan kuten munkit kullanruskeiksi. nosta talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele sokerissa.
Ohje on jostain lehdestä... Kielitaito ei riittäny kysymään reseptiä espanjassa ;)
Kaakaokiisseli:
125g suklaata
5dl maitoa
1 1/2rkl Maizenaa
sokeria maun mukaan.
Mittaa suklaa ja osa maidosta kattilaan. Lämmitä kunnes suklaa on sulanut. Sekoita Maizena loppuun maitoon ja kaada suklaamaidon joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee.
Ja tietenkin home made simaa! Njam!
Kaksi mieleenpainuvinta herrkua Paellan lisäksi oli Italialaiset jäätelöt ja Churrot.
Vähän niinkuin munkkeja, mutta pitkulaisia. Niitä sai ostaa katukahviloista paperitötteröissä ja ne nautittiin kaakaon kera.
Nyt kokeilin tehdä niitä itse, munkkien sijaan.
Ja ai että kun tuli rapeita ja hyviä.
?
Suklaakastikkeesta tuli liian vaaleaa... olis kai voinu käyttää tummaa suklaata tai heittää sekaan tummaa kaakaojauhetta... Mutta ei se makua haitannut...
Ohje tulee tässä:
2 1/2dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
3 munaa
paistamiseen öljyä
pinnalle sokeria
Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa.
Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Itse en saanu palloa aikaseksi...) Nosta kattila liedeltä. Vatkaa kanamunat kevyeksi vaahdoksi toisessa astiassa ja kaada vaahto taikinan joukkoon samalla vatkaten. Kuumenna öljy, pursota n. sormen vahvuisia pötköjä öljyyn. Muuten paistetaan kuten munkit kullanruskeiksi. nosta talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele sokerissa.
Ohje on jostain lehdestä... Kielitaito ei riittäny kysymään reseptiä espanjassa ;)
Kaakaokiisseli:
125g suklaata
5dl maitoa
1 1/2rkl Maizenaa
sokeria maun mukaan.
Mittaa suklaa ja osa maidosta kattilaan. Lämmitä kunnes suklaa on sulanut. Sekoita Maizena loppuun maitoon ja kaada suklaamaidon joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee.
Ja tietenkin home made simaa! Njam!
näitäpä täytyy kokeilla jossain vaihees!:)
VastaaPoistaOnkohan nää samanolosia(makusia, tuntusia) syödessä mitä rosetit?
VastaaPoistaPitää laittaa korvan taa, vaikuttaa mielenkiintoselta...varsinkin ton kiisselin kanssa.
Mä en kyl osaa sanoo, ku en tiedä Roseteista... Aika rapsakoita oli juuri paistettuna... :)
VastaaPoista