perjantai 17. syyskuuta 2010

Herkuttelua ja tiikerisukkia

Lakujuustokakun ja pinkkien dominoiden innoittamana päädyttiin kokeilemaan miehen siskon kanssa omaa muunnelmaa juustokakusta.

Pohja tehtiin Pinkeistä dominoista, väliin kermaa, tuorejuustoa ja murskattuja Mariannerakeita. Päälle tehtiin kiille survotuista mansikoista. Koristeeksi muutama Mariannerae
NamiNami!

Tehtiin aika summanmutikassa soveltaen Kinuskikissan lakritsipommireseptiä, johon linkki löytyy muutama postaus alempaa.

Pohjaan tuli 200g pinkkejä dominokeksejä ja 50g sulaa margariinia.

Täyte muuttui hieman.
2dl kuohukermaa
2dl floravispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1/2dl sokeria
Mariannerakeita tai rouhetta maun mukaan
5 liivatetta

Kiilteeseen mansikoita, jotka kiehautettiin pienen vesitilkan kanssa ja survottiin, Sokeria noin reilu puoli desiä sekä 3 liivatetta.

Ekan kerran kokeilin tehä myös Amerikan malliin Apple Pien. Kinuskikissan blogista löytyy ainakin ohje. Ite katoin RuokaPirkka lehdestä, muistaakseni elokuun numero. Hyvää tuli. Ulkonäkö ei ollut niin silmiä hivelevä, että olisin viittiny paremmin kuvailla x) Ei kai sitä voi ekakerralla vaatiakkaan.

Loppuun vielä pari kuvaa hauskoista tiikerisukista, jotka mieheni sisko teki Ronjalle täällä lomaillessaan. Lankana on Opalin Best of rainforest, tiikerikuviolla ja mallina junasukat. Ronja rupes heti muriseen ku tiikeri saatuaan sukat jalkaan :) Ihanat!

Ens viikolla koitan saada aiakaan sen lupailemani arvonnan. Ensin kuitenki lähdetään lomareissulle Suomineidon kainaloon. Palaillaan asiaan siis ensi viikolla. Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Ihana kakku, ihan kuin kärpässieni :) Apple Pien on varmasti herkullinen, siellä omenat muhivat "kannen" alla, tarvis kokeilla nyt kun on omenoita.
    Sukista tulee tiikeri mieleen, lanka tekee kivan kuvion. Pidän tuollaisista langoista, niistä tulee aina hauskan näköistä kuviota. Ei ole ihme että Ronja alkoi murisemaan :D
    Mukavaa lomaa :D

    VastaaPoista
  2. Veikee kärpässienikaakku!
    Hauskaa lomaa! :)

    VastaaPoista
  3. Kärpässienikakku! No joo, ei ehkä ihan paras kakun nimi! Nam, Apple Pie oli varmaan hyvää. Ihanat sukat!:)

    Mukavaa reissua ja lomaa ja viikonloppuakin!:)
    Paula

    VastaaPoista
  4. Hihi, enpä aatellu, että näyttää kärpässieneltä! Sehän siitä nyt sitten tulikin. Taidan kirjoittaa reseptikirjaan kärpässienikakku nimellä :D

    VastaaPoista