keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 21. luukku

Piparijäädyke


Herkullinen jäädyke sopii jouluun, mutta myös joulun jälkeen, jos joulupipareita on sattunut säästymään sinne asti...

Tarvitset...
2 valkuaista
2 keltuaista
100g tomusokeria
2dl kuohukermaa
2dl ranskankermaa
100g murskattuja pipareita

Vaahdota valkuaiset ensin. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri eri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota viimeisena kerma. Murskaa piparit ja sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada seos kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen tarjoilua.


Kolme yötä jouluuna on...

3 kommenttia:

  1. Täällä blogistaniassa liikkuu niin ihania reseptejä etten tiedä mitä jouluksi toteuttais...kun ei kaikkia voi kuitenkaan ainakaan kerralla.Kai :)

    VastaaPoista
  2. Oon piparijäädykkeen ohjetta katsellutkin, tässä oiski hyvä vaihtoehto. Kiitos!
    Ihanaa joulua <3

    VastaaPoista
  3. Marika: Joo, mulla on samaa ongelmaa... valinnanvaikeus :)
    Hannele: Ole hyvä vaan ja ihanaa joulua myös sulle :)

    VastaaPoista