Tänä aamuna iski leipomisvimma.
Teki mieli puolukkarieskoja.
Ne maistuu syksyltä... siirapin makeus tuo niihin tuulahduksen joulusta.
Parhaimmillaan uunituoreena, päällä nokare voita ja lasissa maitoa.
Tässä viel resepti:
1 1/2dl vehenäjauhoja
1 1/2dl ruisleseetä
1tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
1 1/2dl puolukoota suoraa mettästä poimittuna tai pakasteesta
2 1/2dl maustamatoonta jogurttia
2rkl öljyä
2rkl siirappia
Sekoota kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon muut aineet.
Sekoota nopiaa tasaaseksi.
Ota taikinasta lusikalla nokareeta ja taputtele ne tasaaseksi leivinpaperille.
Paista n. 15min 225c, kunnes pinta saa kauniin värin.
Huomasin näitä tehdessäni, että kannattaa mitata öljy ensin ja samalla lusikalla perään siirappi. Ei takerru siirappi lusikkaan, vaan luiskahtaa nätisti taikinan sekaan!
En muuten pienenä tykänny puolukoista... vasta muutama vuosi sitten opettelin syömään niitä...
Teki mieli puolukkarieskoja.
Ne maistuu syksyltä... siirapin makeus tuo niihin tuulahduksen joulusta.
Parhaimmillaan uunituoreena, päällä nokare voita ja lasissa maitoa.
Tässä viel resepti:
1 1/2dl vehenäjauhoja
1 1/2dl ruisleseetä
1tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
1 1/2dl puolukoota suoraa mettästä poimittuna tai pakasteesta
2 1/2dl maustamatoonta jogurttia
2rkl öljyä
2rkl siirappia
Sekoota kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon muut aineet.
Sekoota nopiaa tasaaseksi.
Ota taikinasta lusikalla nokareeta ja taputtele ne tasaaseksi leivinpaperille.
Paista n. 15min 225c, kunnes pinta saa kauniin värin.
Huomasin näitä tehdessäni, että kannattaa mitata öljy ensin ja samalla lusikalla perään siirappi. Ei takerru siirappi lusikkaan, vaan luiskahtaa nätisti taikinan sekaan!
En muuten pienenä tykänny puolukoista... vasta muutama vuosi sitten opettelin syömään niitä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti