perjantai 12. helmikuuta 2010

Servettitauluja

Mulla on (paha?) tapa toisinaan keräillä hienoja servettejä.
Joskus kylässä en malta käyttää omaani vaan otan sen mukaan. Roskiinhan ne muuten käytettynä menis...


Tämä servetti oli niiiiiin ihana, että heti näin sen tauluna seinällä...
Joku saattaa tunnistaa millä kyläreissulla jäi taas servetti käyttämättä... ;)


Servetissä oli neljä erilaista kuvaa, joista tuli sitten neljä erilaista pikkutaulua.
Taustalevynä käytin vaneria, jonka maalasin valkoisella ja mustalla. Tosin näin jälkikäteen ajateltuna, olisi ollut parempi maalata koko etupuoli valkoisella, sillä nyt joistan kohdista musta maali ulottuu servetin vaalealle kohdalle ja kuultaa ikävästi alta... Jälkiviisautta...


Muuten olen tyytyväinen lopputulokseen. Nämä päätyy keittiön seinälle.




Mä en tykkää ottaa kuvia meidän keittiössä, koska mua häirittee nuo rumat kaapit ja kaakelit.
Keittiöremppa on suunnittelilla, mutta tällähetkellä rahkeet ei riitä. Täytyy vaan kestää. (ja saada ensin vessa ja Ronjan huone ja makuuhuoneremppa valamiiksi...)
Haluisin ehdottomasti valoisamman keittiön. Nuo sävyt tekee siitä niin synkän.

Mutta siihen asti otetaan ilo irti niistä pienistä kauniista jutuista keittiössä.

Mukavaa viikoloppua!
-Sari-

15 kommenttia:

  1. Siis vautsi vau, hienoja tauluja. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja tauluja! Ja just keittiöön sopivia :)

    VastaaPoista
  3. Serveteistä saa kyllä kaikenlaista kivaa tehtyä! Taulut ovat hienot.

    Mietiskelin tuota keittiöpulmaasi. Voisiko kaapin ovet maalata tai nupit vaihtaa väliaikaisesti? Kaakeleitakin pystyy maalaamaan. Voisiko tämä tuoda valoisuutta ja muutosta keittiöön remppaa odotellessa?

    VastaaPoista
  4. Kiitos!
    Sini: Joo, on kyllä käyny mielessä maalaaminen... tosin on sekin aika kova urakka, nuota ovia kuitenkin sen verran monta... Kaakelit tietysti vois maalata muutenkin... ei tarvis uusia... Hmm... hyvia ideoita :)

    VastaaPoista
  5. Hei upeat taulut! En ole tuollaisia servettejä missään nähnytkään myynnissä. Ihan tuli into taas servettitöihin. Viimeksi tein kain viime vuonna pääsiäismunia lakkatekniikalla ja ajat sitten sellaisen teepannun muotoisen puisen seinäkellon (isän avustuksella, puutöissä olen aika heikoilla). Lakkasin pintaan kaunista roosaa pioniservettiä.
    Kaappiasiasta tuli mieleeni, että mitä jos otat ovet pois kokonaan? Essuntasku -blogissa (joka on harmi kyllä jo sulkeutunut) oli esillä sellainen ratkaisu joskus viime syksynä. Oli ihanan raikas ilme ilman ovia. Ja jos hyllyjen väri/kunto ei ole mieleinen, niin kauniilla hyllypaperilla pääsee pitkälle, kun paperoi hyllyn kokonaan (ei siis vaan päällipuolta). Ja kangasta esim alakaappien roinien (tai meillä ainakin on kaikkea roinaa niissä...) eteen vaijerilla.

    VastaaPoista
  6. Voi että, vähänkö on suloiset taulut!! Ja minullekin tuli mieleen nuo ihan samat ratkaisut, joko maalia pintaan taikka sitten kaapin ovet veks. Kuvitellaanko että ollaan postikortissa -blogissa oli ainakin maalattu tosi onnistuneesti keittiön kaappien ovet. Ja tosiaan tuo vetimien vaihto maalauksen lisäksi varmasti tekee sen että ovat kuin uposen uudet koko ovet!

    VastaaPoista
  7. Anu: En oo mäkään nähny myynnissä nuota servettiä... sen takia en malttanu omaani käyttääkkään... :) Se voiskin olla tosi hyvä idea ottaa ainakin osat ovet pois. tiskikaapissa varmaan täytyy säilyttää, kun siellä on kaikki aina niin huiskin haiskin... Täytyykin ehdottaa isännälle tuota ideaa... :)

    Heli: täytyypä käydä kurkkaamassa siellä blogissa... Tosin, kullä meillä osa kaapinovista repsottaa ikävästi yläreunasta, joten en tiiä jaksanko kuitenkaan ruveta maalaamaan...

    VastaaPoista
  8. tosi ihana keksintö, minulla on samaisella servetillä päällystetty pahvinen lehtikotelo jossa on leivonta-ohjeita. Toisessa kotelossa on ruoka-ohjeita ja se on päällystetty servetillä jossa on kokin kuvia. Nuo taulut ovat tosi ihania, täytyypä lähteä penkomaan servettilaatikkoa :)

    VastaaPoista
  9. Hei Tuula! Mä en oo mistään löytäny nuota servettejä. Niitä täytyy kyllä löytää lisää...

    VastaaPoista
  10. Terve Sari!

    Onneksi olkoon arvontatuloksesta, olet voittanut jotain pientä ja mukavaa!

    Laitatko osoitteesi tulemaan sähköpostiosoitteella, niin pistän jotain mukavaa tulemaan!

    Oikein mukavaa viikon jatkoa!

    - Jaana "Kainuunkadulta"
    jaanakauppinen@yahoo.com

    VastaaPoista
  11. Täytyypä pitää silmät auki, jossain olen ihan varmasti niitä myynnissä nähnyt. Itse olen hankkinut niitä jo vuosia sitten joten saattaa olla että ihan heti ei löydy.

    VastaaPoista
  12. Jaana: Oi kivaa!! Kävin jo laittaas yhteystiedot tuleen... :)
    Tuula: Toivottavasti niitä viel löytyy... Ne oli niin hienoja :)

    VastaaPoista
  13. Syötävän suloiset taulut :)

    Hyviä ideoita oot saanut keittiöön :) DC-fix kontaktiuoviakin vois laittaa laattojen päälle...

    VastaaPoista
  14. Jopas!
    Todella nätit nuo taulut!

    Aina kun ihmiset kauhistelevat keittiöitään, vessojaan tai mitä tahansa osaa asunnostaan, niin mietin aina kun vain näkisivät meidän talon.. :) 60-luvun tönö jossa on PIENI kylppäri 80-luvun keltaisilla kaakeleilla ja epämääräinen keittiö jossa 70-80-luvun kaapistot.. puhumattakaan kaikesta muusta mitä repsottaa hihih.. :)

    VastaaPoista
  15. Eipä taida servettejä enään saada. Tampereen Löytöliiteristä löysin samaa sarjaa olevia, niissä oli suklaakonvehteja. Oli tasan 1 paketti :), arvaas missä se pakkaus nyt on?

    VastaaPoista