perjantai 27. elokuuta 2010

Muotitietoinen

Ronjasta on tullu varsin muotitietoinen tenava. Sai synttärilahjaksi Hello Kitty paidan ja on aivan ihastunut siihen. Eikös se nyt ole pikkutyttöjen kuuminta muotia? Paita ei saanut olla rauhassa edes pyykkikasassa, kun Ronja kävi sen nappaamassa mukaan ja kietoi hartiahuiviksi. Tyytyväisenä konttaili ympäriinsä muotiluomustaan esitellen. Hassu lapsi :)


Halipulaa ei nalle pääse kärsimään, kun sitä halaillaan mennen tullen ja monta kertaa peräkkäin. Ronjan oma halinalle.

Joku aika sitten näin Tuulan blogissa ihanan mummola kyltin. Sattumalta törmäsin kauppaan, jossa oli niitä myynnissä. Teksti oli niin osuva, että pakkohan se oli Ronjan mummolaan kiikuttaa :)

Eilen leivoin pitkästä aikaa pullaa. Teen sitä harvoin kai siitä syystä, etten oo onnistunu tekeen hyviä pullia. Aina jotenki kuivia... Mut tää oli ihan positiivinen yllätys. Kaulin pullataikinan levyksi ja kääräisin sisään mustikkahilloa. Maistui hyvältä vielä tänäkin aamuna, eikä tullu kuivaa! Jospa tästä pikkuhiljaa oppii :)



4 kommenttia:

  1. Mullakin on se ongelma etten saa oikein herkkua pullista koskaan. Kaverini - sellanen joka tekee vaikka ruohosta herkullisen aterian kuten joskus lehdestä luin jonkun kommentin - sanoi että sen ihanien pullien salaisuus on se, että pitää paistaa kuumalla lämmöllä nopsasti, eikä niin että miedommalla pitkään, se kuulemma just kuivattaa pullat.

    Mä joskus tein korvapuusteja niin että laitoin omenahilloa sisään (tai sosetta, en muista enää..), se oli hyvää kanssa!

    VastaaPoista
  2. Jos kauppojen hyllyjä kattoo, niin kyllä se Hello Kitty on pop edelleen! Tänään justiinsa oltiin Tipun kanssa vaateostoksilla niin huomioin asian. Tipu ois ottanu joka laatua, jos ois hyllyyn ylettyny :D On neidit neitejä jo pienestä.
    Mulla on samaa ongelmaa pullien kanssa, kuivia. Paitsi jos teen justiinsa jollain hillotäytteellä...en kyllä oo moneen vuoteen tehny pullaa..Äite tekee niin hyviä, että kaikki vaan vertaa niihin :P :D

    VastaaPoista
  3. Heli: Hei, tota täytyykin sitten kokeilla. Kuinkakohan kuumalle sen uunin uskaltais laittaa...?

    Sanna-Mari: Joo, on se kyllä jännä että vuoden vanhana jo alakaa vaatteista valikoitua lempparit. No, täytyy vielä ottaa ilo irti, ku saa ite valita vaatteet Ronjalle :)

    VastaaPoista
  4. Minä teen kesäisin "mökkipullaa", mies söisi omatekoista pullaa jatkuvasti mutta en vaan saa tehtyä kotona :) Tuleehan sitä joskus kotonakin tehtyä korvapuusteja mutta tosi harvoin. Pikkupullat paistan 225 asteessa ja luulen että pitkot, joita en osaa tehdä, paistettaisiin 200 asteessa. Taikinaan en laita munaa koska mielestäni se kuivattaa pullan nopeammin,taas luulen.Taikinan vaivaan kimmoisaksi, irtoaa käsistä mutta on pehmeää. Jauhoja käytän vaivaamisessa varovasti. Pulla maistuu mökillä paremmalta kun kotona. 0,5litran taikinasta tulee pellillinen (kapea pelti)pikkupullia jotka on vierivieressä, päälle voita ja sokeria. Paistuessaa ovat kiinni toisissaan, siitä sitten lämpiminä taitellaan erilleen. Nam, hyviä ovat :D :D

    VastaaPoista