tiistai 10. elokuuta 2010

NamiNami

Marenkiomenahyväskää...

Ohje tulee tässä.

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
100g margariinia tai voita
0,25dl vettä

Nypi jauhot, sokeri ja rasva murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
n. 1kg omenia
1dl vettä
1dl sokeria
ripaus kanelia

Keitä soseeksi n. 10-15 min. Levitä pohjan päälle ja paista uunissa n. 20min, 200 astetta.

Päälle:
4 valkuaista
1dl sokeria

vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri. Levitä piirakan päälle ja jatka paistamista n. 8min. kunnes marenki on kauniin värinen.


Grillissä tirisi muiden herkkujen ohella broileri-vihannesvartaita. Paprikaa, sipulia, ananasta...




3 kommenttia:

  1. Kokeiltavahan tuota herkkua on ilman muuta!

    VastaaPoista
  2. Mä olisin voinu syödä koko marenkikuorrutteen :)

    VastaaPoista