sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Mikä tekee joulun?

 
Oon tossa töiden lomassa mietiskelly meidän jouluperinteitä. Tää on neljäs joulu omassa tuvassa ihan vaan oman perheen kesken. Kauhukseni ja ilokseni huomasin, että mä oon siirtäny sen mun lapsuudenajan joulun meille :D 
 
Mä fiilistelen jouluvaloilla, kynttilöillä, lauluilla yms ihan niinku mun äiti. Ronjan kans kurkitaan ikkunoista näkyykö tonttuja ja leivotaan pipareita niin, että koko keittiö on jauhotettu ja osa taikinasta syöty ennen uunia. Niihän me tehtiin omanki äidin kanssa.
 
 Jouluaamun ihanuus on herätä keitteleen riisipuuroa ja katsoa joulunajan piirrettyjä. Jopa Joulupukin kuumaalinjaa kuuluu taustalta, vaikka ohjelma ei sinänsä enää kiinnosta, mutta kun se kuului lapsenakin. Siitä vaan tulee niin jouluinen olo. Jouluaattoiltana lähdetään kinkunsulatuslenkille ja samalla hömpötellään mitä nyt mieleen juolahtaa.
 
 Jouluruuat tehdään itse ja joulupöytä on täynnä jos jonkinlaista herkkua. Minkäs teet kun on syntyny herkkusuiden sukuun :D No tuota perinnettä ei isäntä pistä ollenkaan pahakseen :D Ja kaiken lisäksi mun kultani suhtautuu jouluhössötykseen liki samoin, kun oma isäni: Antaa naisten hössöttää.Ja niin me sitte hössötetäänki! Jouluhan on vaan kerran vuodessa!
 
Mitä jouluperinteitä teillä on siirtyny lapsuudesta omaan jouluun?


3 kommenttia:

  1. Meillä on tänä vuonna 15. Joulu omassa kodissa ja on muotoutunu vuosien varrella niin, että paljon on mun kotoo juttuja mutta myös ihan omia juttuja. Oman näköstä ja olosta :)

    Hyvää Joulua teidän perheelle :)

    VastaaPoista