keskiviikko 12. toukokuuta 2010

SalamaBody Salamannopealle Ikiliikkujalle

Sain kerran kassillisen valkoisia vauvan vaatteita, joissa oli pieniä kellertäviä läikkiä mitkä ei pesussa enää lähteneet. Mä keittelin niitä väriliemissä hyvin ja ei niin hyvin tuloksia. Osasta väriyhdistelmistä tuli hieman oudon värisiä ja osasta liian hailuja. Onhan siitä aikaa, kun on viimeksi värien kanssa sotkenut, joten hyvä, että harjoituskappaleilla ei ollut niin väliä...

Muutamat värjäykset kuitenkin onnistuivat. Tyytyväisin oon tähä bodyyn. Väri tuli just hyvän violetti ja langalla solmittu kohta on kuin salama. Sopii hyvin meidän pikkusalamalle. Nyt kun konttaamaan on opittu ja vauhti on vain kiihtymäänpäin :)

Edestä...
...ja takaa
Tässä kuva vielä siitä miten solmin langat, jotta salmakuvio muodostui.
(Oli muuten ihan vahinko, että tuli tuommoinen kuvio... Kunhan vaan kokeilin mitä tästä tulis)

Eli langan solmin tolleen edestä ja takaa. Sitten vain väriliemeen lillumaan.
Värjäykseen käytin Levafixin värejä, joita tilasin Wetterhoffilta. Ne on tutuimpia, kun koulussa käytettiin pääosin niitä. Soodan tilasin myös sieltä, mutta suolana käytin normaalia ruokasuolaa. Toimii hyvin. Tykkään ennemmin keitellä kattilassa väriliemet kuin värjätä pesukoneessa, vaikka tasaisen tuloksen saaminen vaatikin paljon sekoittelua.

2 kommenttia:

  1. Ompa hieno! Onksulla omat kattilat värjäykseen?

    VastaaPoista
  2. Joo, on... menee siihen kuntoon, ettei viitti enää ruokia niissä keitellä x) Mul on yks iso, vanha alumiinikattila ja toinen pienempi... Ja kesällä voi lilluttaa pihalla saavissa tai vanhassa vauvan punkassa värjättäviä yön yli... Eikä haittaa vaikka liemi jäähtyy.

    VastaaPoista