torstai 15. heinäkuuta 2010

Mansikkakakkua ja villahousuja


Nopea ja herkullinen kesäkakku vieraille. Tarvitaan vaan kakkupohja, ite tehty tai kaupasta ostettu torttupohja, vanilijavaahtoa ja mansikoita. Extrana laitoin vielä pohjan päälle omenakaneli hilloa. Ite sain vastaavaa monta vuotta sitten kyläreissulla ja vei kielen mennessään :)


Mansikkamaalle vein punaiseksi maalattuja pieniä kiviä. Jos saisivat aidot mansikat olla rauhassa linnuilta. Viime vuonna vähensi ainakin jonkin verran lintujen halukkuutta mansikkavarkaisiin, kun nokka napsahtikin kovaan kiveen.


Kuihtuneesta kukkakimpusta talteen napsitut valakooset ruusunnuput jäivät koristeeksi sydämen kanssa.


Puikot on pitkästä aikaa kilisseet innolla, kun rupesin tekemään Ronjalle vaippavillahousuja. Meil oli kestovaippalainaamosta vaippapaketti lainassa ja pieni epäilykseni villahousuista vaippakuorina karisivat sen siliän tien. Lankavarastossa sattui olemaan viime syksyn purolankoja odottamassa käyttöä...


Muuten tää viikko onkin menny synttärienvalmistelu hulinassa. Sunnuntaina sitten on H-hetki :)

3 kommenttia:

 1. Samanmoista mansikkakaakkua (ilman hilloo) maiskuteltiin tiistaina, ei kauan tarjolla vanhentunu :D

  En muistanukkaan, että tommonen kivijuttu vois hämätä lintuja...mää vetelin vaan Ikean valoverhoo mansikoille suojaks. Se ainakin toimii 100% :)

  Mukavia juhlavalmisteluita, toivottavasti on hieno juhlasää sunnuntaina!

  VastaaPoista
 2. Hieno ja käytännöllinen tuo kivivinkki! Mansikkatorttuja on vedelty useampi tänä kesänä, en ole kokeillut hillon laittamista mutta sekin täytyy vielä testata...

  VastaaPoista
 3. Joo, ihan 100% varmuutta ei nuo kivet anna, mutta edes jonkin verran... :)

  VastaaPoista