maanantai 30. marraskuuta 2009

Joulutorttu enkeleitä

Muutamat ovat kyselleet ohjetta näihin torttuenkuleihin. (tai hämähäkkeihin, kuten niitä nyt meillä kutsutaan... Oon kyllä vieläkin enemmän enkelien kannalla:)
Ite saan kiittää ideasta Villa Honkasalon Mallaa :)

Mutta tässä tulee kuvien kera.
(jos oisin vaan yrittäny kirjoottaa ohjeen, olis siitä luultavasti tullu sillisalaattia. Ja sitähän täs nyt ei oo tarkootus tehdä.)

Mä käytän ihan vaan kaupan torttutaikina levyjä..
Alku sujuu niinkun normaaleissakin tortuissa. Levy puoliksi ja viillot kulmista keskelle.


Hillonokare keskelle ja sitten taitellaan enkelin pää.

Seuraavaksi siivet...


Siinä se. Voidellaan kanamunalla ja paistetaan.


Enkelikuoro tuli uunista. Vielä tomusokeria pinnalle ja herkuttelemaan!


Hyvää ja makoista Marraskuun viimeistä päivää!
-Sari-

12 kommenttia:

 1. Ihana idea! Heti haluan kokeilla käytännössä :D

  Itse olen lanseerannut minitähtöset, eli tavallisesta neliöstä leikkaakin 4 pikku neliötä ja tekee pienet torttu tähdet. Niitä voi sitten "huoletta" napsia useampia, vaikka 3, kun on kuitenkin syönyt alle yhden ison. Pelastavat aattoähkyltä, kun ei osaa koskaan lopettaa ajoissa torttujen syömistä ;) ja näyttävät muutenkin suloisilta..

  VastaaPoista
 2. Oi, niitä minitähtösiä täytyykin kokeilla! Tosi kiva idea! :) Ja todellakin... aattona ei oo vielä kertaakaan ähkyltä välttynyt. Suosiolla ollaan siirretty jälkiruoka jouluaterian jälkeen paljon myöhemmäksi... Joulupöydässä kun on tapana olla kaikkee herkkua. Oon kai syntyny herkkusuiden sukuun :)

  VastaaPoista
 3. :) siis sulla on ihan hirmu ihanat keittiön verhot!!!!huokailen täällä itekseni:)
  tämä enkelitorttujen ohoje oli varmaan joskus kymmenen vuotta sitte pirkassa.suloista siinä on se,että "keksijänä" oli pieni,muistaakseni,neljä vuotias tyttö! hän oli äitinsä kans leiponu ja yhtäkkiä sanonu äitille,että mä teenkin enkeleitä:)huomenna taas naistenilta meillä!mukaan vaan jos pääset!

  VastaaPoista
 4. KiitosKiitos. Oon kyl itekki tyytyväine verhoihin, vaikka ne aiheuttiki hieman päänvaivaa... aiemmin ein oo teheny suoria verhoja kummempia..
  Mä luulin, et se oli sun ite keksimä juttu, se enkelitorttu... ku teil on aina kaikkee hyväskää ja hirveesti ihania ideoita :) Mut katotaan jos pääsis huomen...

  VastaaPoista
 5. No terve! :) Tuolta Viivun kommenttiloodasta päätin tulla kattelemaan, että kukas se niitä Riihiuutisen kansia nykyään tekeekään! ;) Jos siellä asustelet, niin yhteisiä tuttuja on varmasti enemmänkin kuin muutama, hehheh. Mulla on omat ja appivanhemmat siellä vielä, joten en ole ilman pohjanmaata ikinä kovin pitkään. Enkä kestäis ollakaan.

  Ja hei kiva blogi sullakin, mitä tässä nyt kerkesin katella jo. Pitää siis tännekin tulla aina kurkkailemaan!

  - Taina :)

  VastaaPoista
 6. Kappas vaan! Mä osuin oikeeseen... :) Kiva tutustua näin blogin kautta. Sillon tällöön sun nimi aina jossain vilahtaa. Eli yhteisiä tuttuja löytyy. Ollaan tääl asuttu kohta 2 ja puol vuotta... Sulla on kyl silmää valokuvata, totesin, kun joskus plarailin vanhoja Riihiuutisia arkistosta aikani kuluksi :)
  Kiva ku poikkesit visiitille! :)

  VastaaPoista
 7. Joo hauska tutustua, Sari! Joo mulla on semmonen vilahteleva nimi, kun ite oon niin epävilahtavana täällä kotona nykyään :D Mutta tiedä vaikka joskus törmätään oikeastikin. Elämä yllättää.

  Ja eikun ihanaa joulukuuta, joulukuusta ja joulunodotusta sinne maailman keskipisteeseen! :)

  VastaaPoista
 8. Juu, eihä sitä koskaan tiedä! :) Kiitos ja samoin sulle sinne hieman keskipisteestä sivumpaan :)

  VastaaPoista
 9. Sari, tää sun blogi on aivan ihanan tunnelmallinen! :)

  Mä kokeilin myös tuota enkeli-tortun tekoa, tosin luumuhillolla... :D tuli kyllä melko pullukka enkeli. Minitähtitortut onnistui hyvin ja niitä tulikin sitten tehtyä paljon.
  Kiitos hyvistä ideoista! :)

  VastaaPoista
 10. Hei Nipsu! Kiva, kun kävit visiitillä täällä :) Mä en oo viel minitorttuja ehtiny kokeilla, mut josko sitten jouluksi. Ja sillon meki laitetaan luumuhilloa!

  VastaaPoista
 11. Hyvä että löytyi ohje,olin unohtanut tän ihan tyystin vuoden takaisista torttu maratooneista!

  VastaaPoista