maanantai 31. maaliskuuta 2014

PalaShampoo kokeiluja

Mä oon nyt reilu puolen vuoden ajan käyttäny hiusten pesuun pelkästään itse tehtyä palashampoota
 ja nyt vähän kokemuksia niistä.

Neljä erilaista shampoo palaa. 

Noin vuosi sitten saippuakurssilla kokeilin tehdä ensimmäisen palashampoon, johon tuli Rypsiöljyä, Kookosrasvaa, Auringonkukkaöljyä, Oliiviöljyä ja kamomillateetä. 
Mulla on helposti rasvoittuvat hiukset juuresta, mutta latvat kuivuu helposti, joten tää shampoo sai latvat aika karkeiksi. Tein sille kaveriksi Avokadohoitoaineen, niin se auttoi.

Kaverille tein kokeeksi shampoota ongelmalliselle päänahalle tällä reseptillä, mutta mulla ei ollu risiiniöjyä, joten korvasin sen Avokadoöljyllä, joka on todella hoitavaa. Sopii siis kuiville ja käsitellyille hiuksille.
Tietysti sitä piti itsekkin kokeilla. Pelkästään tällä pestynä mun hiukset rasvoittui jo seuraavana päivänä, mutta oon käyttäny tätä tuon ylemmän ja alemman palashampoon kanssa, niin on toiminu hyvin. Eka pesu pesevämmällä shampoolla ja toinen perään tällä hoitavammalla.

Sitten innostuin lisäämään Kanamunankeltuaisia shampooseen. Kanamunan sisältämä lesitiini ryhdistää hentoja hiuksia.
Resepti oli muuten sama kuin eka shampoo, mutta Rypsiöljyn tilalle tuli Risiiniöljyä ja lisäksi kaksi Kanamunankeltuaista kiisselivaiheessa lisättynä. Niin ja vielä Eteeristä Greippiöljyä. Se tuoksuu hyvältä ja kuulemma edistää hiusten kasvua. En tiedä johtuiko kanamunista, mutta tää pysyi pitkään pehmeänä ja oli vaikea saada muotista pois, niinkuin kuvasta näkyy, pinta vähän kärsi.
Tää toimii hyvin tuon yläpuolella olevan shampoon kanssa, mutta edelleen ne latvat kaipasi hoitavuutta, joten...

...kokeilin tehdä ihan oman sekoituksen. Tästä tuli Olut-MunaShampoo.
Olut sopii erityisesti tummille hiuksille, mulla ei nyt ihan tummat oo, mut kokeilin kuitenki sen takia että sen pitäisi tuoda kiiltoa hiuksiin.
Olut-Munashampoo
Risiiniöljyä 30g
Kookosöljyä 90g
Auringonkukkaöljyä 80g
Oliiviöljyä 100g
Avokadoöljyä 15g

Luomu Olutta 120g
Lipeää 45g
2 Kanamunakeltuaista kiisselöitymisvaiheessa

Ylirasvoittuvuus 3%
Avasin olutpullon pari päivää ennemmin, että hapot häviää ja sen jälkeen kiehautin alkoholin pois. 
Olis muuten voinu tulla tulivuori lipeän sekoitusvaiheessa. Sen lisäksi jäähdytin vielä pakastimessa ennen kuin lisäsin lipeän. Ei tullu ongelmia.

Tää on ollu hyvin puhdistava shampoo,eikä oo tarvinnu joka päivä pestä hiuksia.
Oon aatellu tehdä vielä yhden hoitavan shampoon työpäiviä varten, kun hiukset täytyy pestä joka päivä.
Hoitoaineen sijaan teen etikkahuuhtelun, johon haudutan ensin mukillisen Kamomillateetä ja suihkuun mennessä lisään korkillisen Omenaviinietikkaa. Etikka poistaa saippuanjäämät hiuksista. Annan sen vaikuttaa pesun ajan ja sitten huutelen pois. Etikasta ei oo jääny hiuksiin hajua.

Kaikenkaikkiaan oon tyytyväinen palashampooseen ja kaupan litkuihin ei ole enää paluuta :)

2 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa varmasti tyhymältä, mutta koska en tiiä, niin kerrotko miten palasaippualla voi pestä hiukset? Hinkataanko saippuapalaa päähän suoraan? Kiinnostais koska itellä ongelmia kaupan shampoitten kans, päänahka kuivaa ja kutiaa, vaikka on kuinka hellävaraiset yms. käytössä. Kokkeillu oon vaikka mitä shampoita myös kampaajilta. Kiitos vastauksesta.

    VastaaPoista
  2. Kyl mullekkin neuvottiin ensin miten palashampoota käytetään :) Mä kastelen hiukset ensin kunnolla, sen jälkeen vetelen tyvistä latvaan shampoopalalla, ja lopuksi hieron kevyesti käsin, niin että vähän vaahtoaa. Vaahtoaminen ei oo niin oleellista, mutta mä tykkään vaahdosta :) ihan sekaisin ei kannata hiuksia hieroa, vaikempi selvittää, kun etikka huuhde ei käyttäydy samoin kuin hoitoaine. Toivottavati tästä oli apua :)

    VastaaPoista