Kevään ensimmäinen Raparperipiirakka!
Tää resepti on ehdottomasti parasta mitä Raparperistä voi tehdä.
Meillä kun mitkään Raparperi mehut ja kiisselit ei oikein tee kauppaansa.
Ohje (kopioitu kotilieden sivulta):
Muruseos:
8dl Vehnäjauhoja
3dl Sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vanilijasokeria
250g voisulaa
Pohja:
n. 2/3 muruseoksesta
2dl piimää
2 kanamunaa
3tl vanilijasokeria
Täyte:
1l Raparperinpaloja
2 purkkia rahkaa (2x250G)
2dl sokeria
3tl vanilijasokeria
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
1.
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos
kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä
kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja,
myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4.
Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan
päälle.
Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja
paista
raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Mä käytin puolet spelttijauhoja ja puolet vehnäjauhoja sekä sokerina Intiaanisokeria.
ei kait tän kesän raparperiä?? täällä meillä vielä maa valkoisena
VastaaPoistaJoo, tän kesän. Meillä on raparperit lämpöisellä ja suojaisalla seinustalla. Ne on aina tosi aikaisessa.
VastaaPoista