keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Pilkkuja, purkkeja

Meillä on varastossa isot kasat tyhjiä lasipurkkeja.
Ja lisää tulee sitä mukaa kun suolakurkut ja punajuuret yms. häviää parempiin suihin.
Ennen joulua tein niistä tuikkulyhtyjä ja nyt muutama purkki sai maalia pintaan.

Kun olin pieni, meillä oli kotona äitini maalaamia lasipurkkeja. Ruskeita, joissa oli valkoisia pilkkuja, yhden kyljessä luki suola. Suolapurkki taitaa vieläkin olla käytössä.

Nämä maalasin valkoisella ja mustalla.Yhden purkin maalasin vain valkoisella ja muokkasin kuvankäsittelyohjelmalla vanhasta saippuaetiketistä sokeripurkille etiketin. Tuli valmiiksi vanhan näköinen. Ainut etiketissä valmiina ollut teksti on tuon sokeri tekstin alapuolella. Toivottavasti siinä ei lue mitään saippuamaista ;)Mukavaa keskiviikkoa!
-Sari-

Edit: Maaleista vielä... Itse siis käytin rempasta jääneitä maaleja, jotka eivät varsinaisesti ole tarkoitettu lasille. Eivät kestä pesua. Nämä purkit päätyy koristeiksi tai nappi yms. purkeiksi. Kestävämmän lopputuloksen saa maaleilla, jotka on tarkoitettu lasipinnoille.

7 kommenttia:

 1. Voi mitkä ideat! Tuo etiketti on tosi viehättävä.

  VastaaPoista
 2. Empäs ookkaan koskaan aatellu, että purkkeja voi tolleen maalailla. Millä maalilla maalasit?
  Hienoja!

  VastaaPoista
 3. Heh, ne on maalinjämiä vauvan huoneen rempasta... eli ihan seinämaalia. Mut oon joskus aiemmin maalannu askartelumaaleilla. Eli pitäis niilläkin onnistua...

  VastaaPoista
 4. Tämä(kin) idea täytyy laittaa korvan taakse.. minä kerään kanssa lasipurkkeja jotain tulevaa käyttöä varten, ainakin jos ovat nätin mallisia. Kynttilöitä olen lähinnä niissä poltellu, mutta hmmmm.. ens jouluksi vois tehdä tuollasia lahjaksi..

  VastaaPoista
 5. Wau mikä idea, pitääkin joskus itse kokeilla, kun olis aikaa... kun sitä harrastaa niiin paljon eri juttuja,aika tahtoo olla vähissä.

  VastaaPoista
 6. Heli: Lahjana voiskin olla kiva... ja täyteen jotain ihanaa... suklaata tai muuta... :)
  Eva-Liisa: Joo, niinhän siinä tahtoo käydä, että olis niin kiva kokeilla montaa eria juttua ja aika ei riitä kaikkeen... :)

  VastaaPoista
 7. Kiitti vinkistä, pitääkin joku kerta kokeilla seinämaalilla. Joskus askartelumaalilla lasiin kokeilin, niin ei tullu kyllä hyvä.

  VastaaPoista