torstai 1. huhtikuuta 2010

PääSIäiSTä

Rairuoho kasvoi pienessä hetkessä ruohikoksi.Aina sitä jaksaa ihmetellä pienen siemenen kasvua pitkäksi ruohoksi, joka kurkottaa kohti valoa.Luojan luomaa luontoa, joka herää henkiin juuri oikeaan aikaan. Lintuja, jotka tietävät, että nyt on kesä tulossa, aika palata muuttomatkalta. Pieniä Suuria ihmeitä luonto täynnä.


Pienet sinkkisangot saivat sisälleen rairuohoja. Muutamaan laitoin basilikaa kasvamaan. Myös herneenversot pilkistävät jo mullan alta. Kohta niistä saa makua salaattiin.

Mä innostuin kokeilemaan tyhjien kanamunankuorien värjäämistä luonnonväreillä, kun lueskelin Sanna-Marin blogia. Mulle ei ollu tullu edes mieleen, että mustikalla vois värjätä munia.. kun kasvivärjäyksessä muuten mustikalla värjääminen ei onnistu. Väri ei tartu. Munien pintaan väri kyllä tarttui. Mutta ei kestä vettä, lähtee pois. Munista tuli hieman laikukkaita, kun ripottelin kuivuneen munan pintaan mustikkalientä. Mies totes, että vois tehdä värjättyjä munia joskus ruuaksi ja tarjota vieraille. x)


Joskus ala-asteelle Aapisessa luki, että munia voi värjätä keittämällä niitä sipulinkuorien kanssa.
Sitä täytyi nyt vihdoin kokeilla ja väri tarttui tosi hyvin. Melkeinpä saman tien, kun upotti sipulinkuoriveteen.Muutenkin tuo ekalla luokalla luettu Aapinen on rakkain koulukirjani. Siellä seikkaili Aapeli ja Lalli-peikko. Kuvat on aivan ihania, satumaisia ja inspiroivia. Niistä voisi maalata vaikka taulun villalla huovuttaen...


Hyvää Pääsiäistä!

6 kommenttia:

 1. Pitääkin kerätä mustikoita ens Pääsiäistä varten. Liotikko niitä ihan yön yli? Vaaleensiniset kyllä aikas kauniita. Sipulivärjätyt sulla kanssa onnistuneet.
  Aapinen näyttää kyllä houkuttelevalta, meillä oli kyllä joku tylsempi kun ei oo mitään muistikuvia edes...vai onko siitä niin kauan :P :D
  Hyvää Pääsiäistä!
  Niin ja sillä turkinpippurimurskalla tulee taatusti hyviä, lakulla tulos varmaan pehmosempi ja "mauttomampi".

  VastaaPoista
 2. Aapeli oli ihana! nostalgisia tunnelmia... :) mulla on kans se aapinen tallessa.

  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Hyvää pääsiäistä! Itse keitin kananmunia tänä aamuna sipulien kuorien seassa ja aivan ihanan värisiä tuli! :)

  VastaaPoista
 4. Sanna-Mari: En liottanu yön yli, keittelin kattilassa vaan.

  VastaaPoista
 5. Kauniit on kuvat aapisessa!

  Omanikin on tallessa, mutta eipä se noin kauniisti kuvitettu ole...

  VastaaPoista
 6. Hyvää pääsiäistä toiselta värjääjältä..! Blogissani on muuten tunnustus sinulle, 30.3 kohdalla :-)

  VastaaPoista