tiistai 30. maaliskuuta 2010

Pupusämpylöitä ja suklaakonvehtia

Mä löysin uusimmasta RuokaPirkka lehdestä hauskojen Pupusämpylöiden ohjeen. Tänään piti sitten kokeilla, pääsiäisen kunniaksi. Sämpylätaikinan tein taas sillä periaatteella, että mitä kaapista löytyy... Sekaan meni ainakin täysjyvävehnäjauhoja ja grahamjauhoja...


Ei ihan vedä vertojaan lehdessä olleelle kuvalle, mutta kyllä ne nyt pupua muistuttaa... tai ainakin ufopupua! :) Oli ihan helppo tehdäkkin. Pyöritellään vaan ihan tavallinen pitkulainen sämpylä. Pienemmästä taikinanpalasta pyöritellään pitkula joka tasoitellaan levyksi. Levyn toiseen päähän tehdään viilto, josta muodostuu korvat. Levy asetellaan sämpylän päälle siten, että toinen pää jää osittain sämpylän alle...
No... oli helepompi tehdä ku selittää miten tehdään... x)

* * *

Jonkun aikaa oon jemmaillu kaapissa näitä Toffifeerasioita.


Nyt ehdin toteutta kokeiluni ja tein niihin suklaakonvehtia. Sulatin maitosuklaata ja valakoosta suklaata. Sisälle piilotin palan BisBis-lakua. (yllättäen salmiakkitäytteistä!) Päälle ripottelin vielä nomparelleja. Pohjaan sipaisin öljyä, jotta konvehdit varmasti irtoaisivat.BisBis ei harmikseni maistunut niin paljon mitä olisin toivonut. Ehkä täytyy kokeilla jotain muuta täytteeksi. Vain mielikuvitus on rajana! Muuten tuli tosi namia!


Hmm... Enää jäljellä on vain tyhjä lautanen...
:)

Ps. Taitaa olla aika monessa blogissa jo kiertänyt tuo ''Anna hyvän kiertää-haaste''? Olisko nyt uusintakierroksen aika niille, jotka haluaa sen uudestaan? Eli vielä voi osallistua haasteeseen tuossa alemmassa postauksessa oli sitten ekan kerran tai toista kertaa mukana... :)

4 kommenttia:

 1. hurmaavan herkullisen näkösiä leipomuksia!!!kummatki!:)

  VastaaPoista
 2. Ompa ihanat pupusämpylät, raaskiiko noita edes syödä!
  Herrkullisen näkösiä noi konvehdit ja varmaan tosi hyviäkin. Jotain turkinpippurilakua (eks sellasta jotain oo) kun laittaa, niin ehkä vois maistua enempi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä raaskii... melkeinpä pakko, ennen kun pupuille kasvaa vihertävänsinivalkoista karvaa pintaan x)
  Joo, on turkinpippurilakua... se vois olla parempaa... tai sitte ihan turkimpippurimurskaa... hmm.. täytyypä varmaan kokeilla vielä... :)

  VastaaPoista
 4. Voi mitä herkkuja, nam! Kivaa pääsiäistä!

  VastaaPoista