torstai 12. toukokuuta 2011

Puutarhassa

Vielä lumen ollessa maassa tuunailin muovisen amppelin kivimaalilla kukkaistutuksia varten. Pelkät muoviamppelit ei oikein miellytä mun silmää, joten tuunailu oli ihan paikallaan ja mielestäni tuli kaunis lopputulos. Nyt amppelissa kasvaa amppelimansikka ulko-oven vieressä. Siitä on mukava poimia herkkuja kotiin tultaessa. Idea ruukun maalaamiseen kivimaalilla löytyi Vanhasta uutta-kirjasta. Maalia sai levittää useamman kerroksen, jotta lopputulos oli hyvä.Tänä aamuna väkersin pika tuen punaisista pajun oksista pitkäksi hujahtaneelle Daalialle. Tykkään oksien väristä.


Viimeinen viikko on kulunut puutarhahommissa. Pieneksi ajattelemani kasvihuoneremontti paisui, kun lahonneita kohtia uusittiin muutamien lautojen sijaan melkein koko kasvihuoneen verran. Muutama lauta jäi vanhaa jäljelle. Vanha kasvilava muuttui isommaksi ja lahot laudat saivat kyytiä. Kurpitsoille tehtiin oma lämpöpenkki ja vielä olisi yksi kasvulava työn alla. Tänä vuonna viherpeukalo näyttää villiintyneen oikein kunnolla. Huh!

Kasvihuone projekti levällään...


Meidän pikkuneiti on ollut mukana hommissa, eihän Ronja muuta tekisikkään, kun olisi ulkona.
Välillä on joutunut pelastamaan matoraasuja liian rajuilta leikeiltä...


...mutta useimmiten tämä traktoreista ja muista koneista todella kiinnostunut tyttönen löytyy traktorin vierestä höpöttämästä ''Oija iipee kakko ajaa'' Suomennettuna ''Ronja kiipeää Traktoriin ja haluaa ajaa sillä'' Onhan sillä sitten ajeltu isin ja äitinkin kanssa.4 kommenttia:

 1. Tervetuloa virtuaali kahville ja maistamaan puolukkakakkua silmillä. t.pipsa

  VastaaPoista
 2. Vau, ruukusta tuli ihan eri näköinen. Komea on kasvihuone, näyttää isolta. Sinne mahtuu herkkuja kesäksi :) Ronja näyttää tykkäävän madoista ja traktorista :D

  VastaaPoista
 3. Sinulle on jotain blogissani :)

  VastaaPoista
 4. Kävin kurkkimassa, haaste vastaanotettu ja tässä kun ehdin perehtyä niin ilmestyy tänne... :)

  VastaaPoista