tiistai 13. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 13. luukku

Rentoutumista...

Joulukiireen keskellä tekee hyvää ottaa välillä rennosti. Tässäpä vinkki vaikkapa saunailtana hemmotteluun, nimittäin tiedossa on luonnonkosmetiikkaa... Tässä mun suosikit:

Kuorintavoide
Sekoitan kuorintavoiteeni Maustamattomasta jogurtista ja kahvinpuruista. Jos jogurttia ei ole, voi käyttää myös vauvanhoitoöljyä. Kumpikin toimii. Kuorintavoide sopii sekä kasvoille, että koko vartalolle.


Kasvonaamio
Saunan lämmössä vaikuttavaksi kasvonaamioksi sopii hunaja. Se tekee ihosta ihanan pehmeän. Ei tarvi olla edes mitään erikoishunajaa, vaan ihan tavallinen hunaja käy. Juokseva hunaja on tietysti helpompi levittää kasvoille, kuin kova hunaja. Anna hunajan vaikuttaa n. 2-5 minuuttia. Löylyveteen hunajaa ei kannata päästää yhtään, koska kiukaalla hunaja alkaa haista tosi pahalle! Onpahan tullu kokeiltua :D


Hiukset
Laitain hiuksiin muutama tunti ennen saunaa/suihkua öljyhoidon. Käytän itse pellavansiemenöljyä, joka tekee hiuksista mukavan pehmeät ja terveen tuntuiset. Pese hiukset pari kertaa ennen saunaan menoa ja tarpeen mukaan sanomisen jälkeen. Öljy ei lähde yhdellä pesukerralla. Öljyvaihtoehtoja löytyy monia aina Oliiviöljystä Seesaminsiemenöljyyn. Eri hiuslaaduille sopii eri öljyt, joten ensin kannattaa kokeilla vaikkapa hiustenlatvoihin.


Koska iho ja hiustyyppejä on monenlaisia, kannattaa testata ensin pienelle alueelle aineiden vaikutusta, ennenkuin levittää suuremmin.


Rentouttavaa jouluodotusta!

2 kommenttia:

  1. Tuli jo ihanan rento olo lukiessani rentoutusvinkkejäsi. Täytyypä kokeilla itse tehtyä luonnonkosmetiikkaa.

    VastaaPoista
  2. Joo, mä oon ihan hurahtanu tähän :)

    VastaaPoista