lauantai 3. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 3. luukku

JouluvalokranssiTarvikkeet:
Kranssipohja, joko ostettu tai itse esim. pajuista tehty
risuja
rautalankaa
jouluvalot
askartelumassaa tai savikoristeita

Taivuttele pajunoksat ympyräksi ja sido rautalangalla. Älä katkaise rautalankaa vaan jatka sillä risujen kiinnittämistä kranssiin sopivan kokoisina nippuina. Itse kiinnitin alkuun kolme ohutta risua ja lisäilin tasaisesti pari risua kerrallaan. Kun kranssiin on sidottu tasainen kerros risuja ympäriinsä, kieputa jouluvalosarja kranssin ympärille. Lisää sitten vielä toinen kierros risuja, siten, että valosarjan johto ei jää rumasti näkyviin, vaan peittyy risujen alle.
Risujen päistä osan voi jättää hapsottamaan tai sitten sitoa kranssin kokonaan tiiviiksi ympyräksi. Itse tykkäsin nuosta hapsotteista, ei ollu sitte niin justiinsa tarkkaa sen sitomisen kanssa.

Lumihiutaleet olen tehnyt savesta piparimuotilla, mutta huoneenlämmössä kovettuvat askartelumassat käyvät myös hyvin tähän tarkoitukseen. Lumihiutaleen uurteet saa kieputtamalla löysästi ohuen kepin ympärille muutama kierros rautalankaa. Kauli rautalankakepillä lumihiutaletta kevyesti painaen, että pintaan syntyy uurteita. Paina hammastikulla napinreiät hiutaleen keskelle kiinnitystä varten.
Lumihiutaleet kiinnitin rautalangalla.


Kiinnitin kranssin ikkunan pokiin ja johto jäi osittain pokien taakse piiloon.2 kommenttia: