tiistai 10. marraskuuta 2009

Fiilistelyä ja ohje virkattuun kukkaan

Tänään näytti kovin ankealta pihalla. Märkää ja harmaata. Minne hävis se kaunis lumi, joka vasta muutama päivä sitten niin kauniisti peitti maan?
Jottei ankeus hiipisi sisään tupaan, sytyttelin kynttilöitä ja laitoin Elviksen joululevyn soimaan.
Kai sitä nyt jo vähän uskaltaa joulua fiilistellä? Siinäpä sitä huovan päällä möllöteltiin vauvan kanssa. Vauva kertoili omia juttujaan ja taustalla lauloi Elvis valkoisesta joulusta. Kynttilä tuoksui.


Keittiöön arkkupakastimen päälle ilmestyi jo joululiina... Ei malttanut enää odottaa, kun vanha liina oli niin kesäinen...

Ikkunalaudalle tupsahtivat joulun pienet enkelit, kuten jo aiempinakin jouluina.


Isänpäivälahja ostoksilla ollessani viime viikolla mukaan tarttui myös tervetulokyltti. Sekin löysi paikkansa eteisestä toivottamaan ystävät ja tuttavat tervetulleeksi.


* * *

Ohje virkattuun kukkaan

Tätä ohjetta minulta toivottiin ja tässä se nyt tulee. Löysin vihdoin lehden missä kukan ohje on, joten tämä on suora kopio siitä. Ohje olikin Novitassa, eikä Modassa. (Novita kevät 2008) Mutta laitanpa sen tännekkin, jos ei kyseistä lehteä ole saatavilla.

kierrä lanka kerran sormen ympäri ja virkkaa näin muodostuneeseen renkaaseen 1.krs: *7 kjs, 1 ks*, toista *-* vielä 4 kertaa. Kukkaan tuli 5 terälehteä. 2.krs: *3 kjs, 1 ks terälehtien väliin työn taakse*, toista *-* vielä 4 kertaa. 3.krs: *(1 kjs, 3 p, 1 kjs) kjs-kaareen, 1 ks edellisen kerroksen ks:aan*, toista *-* vielä 4 kertaa. 4.krs: *4 kjs, 1 ks terälehtien väliin työn taakse*, toista *-* vielä 4 kertaa. 5.krs: *(1 kjs, 5 p, 1 kjs) kjs-kaareen, 1 ks edellisen kerroksen ks:aan*, toista *-* vielä 4 kertaa. 6.krs: *5 kjs, 1 ks terälehtien väliin työn taakse*, toista *-* vielä 4 kertaa. 7.krs: *(1 kjs, 7 p, 1 kjs) kjs-kaareen, 1 ks edellisen kerroksen ks:aan*, toista *-* vielä 4 kertaa. Katkaise lanka. Kiristä kukan keskiosaa aloituslankaa.

Oma lisäys kukkaan oli koristenauhat. Virkkaa ketjusilmukoita niin paljon, että nauha on halutun mittainen. Virkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan yksi kiinteä silmukka. Päättele ja ompele nauha kiinni kukan taakse. Tee toinen nauha samoin.

Virkkaamisen iloa!

2 kommenttia:

 1. Kiitos virkkausohjeesta!

  Eiköhän sitä saa ja kannata fiilistellä joulua jos itselle tulee hyvä mieli?

  Ja kohta voi aloittaa jo lahjojen valmistuksen ym mukavan puuhan, josta on iloa itselle ja muille :)

  VastaaPoista
 2. Oleppa hyvä! =)
  Kyllähän sitä varmaan täs vaihees jo voi fiilistellä, ettei joulu ehdi livahtaa ohi. Muutama lahjapaketti onkin jo tuol odottamas, että ehtis paketoida... =)

  VastaaPoista