maanantai 1. maaliskuuta 2010

Suklaahyllyltä

Ostaakohan kukaan koskaan karkkeja vain hienon kääreen takia?

Oltiin viikonloppuna Venäjällä, kun suklaahyllyltä minulle huhuili nämä söpöt kasvot.
Pakkohan niitä oli koriin lastata... Suklaapatukoita söpöillä kääreillä. Kuin pikku Maatuskoja.


Samoin kävi näille pikkusuklaisille...


Suklaat häviää parempiin suihin, mutta kääreistä keksitään jotain näpertelyä...

Asunnoltamme löytyi hassu m&m´s jalkapallopeli. Söpöliinit ukkelit heiluivat rivissä ja pallo kimpoili sinne sun tänne.


Lähtipä niitä ihan karkkeinakin matkalle mukaan. Kun nyt sattui olemaan niin pirteät värit... :)

Ai niin... oikea maatuska jäi vielä ostamatta... ei osunut silimiin tällä reissulla... jospa sitten seuraavalla...

Makeaa maanantaita!
-Sari-

Ps: Jos joku sattuu ihmettelemään miksi juuri Venäjä...??? Ollaan... hhmmm... epävirallisen virallisia lähetystyöntekijöitä meidän seurakunnassa. (Tarkoittaa siis vapaaehtoistyötä oman työn ohella)
Tällä reissulla käytiin mm. lastenkodissa ja parissa kylässä nukketeatterin kanssa. Tarpeen mukaan viedään avustusta niitä tarvitseville. Semmoosta... :)

8 kommenttia:

 1. Sain lapsena paljon Venäläisiä karkkeja ja suklaata, kun minulla oli äitipuoli Venäjältä. Harmittaa, kun muistoksi jäi vain yksi kaunis suklaarasia. Muistan, että monet käärepaperit olivat erikoisia ja kauniita, vaikka makeiset eivät niin hyviä olleetkaan.

  VastaaPoista
 2. Kauniita karkkipapereita tosiaan!

  Käyttekö te usein siellä? Millasta avustusta viette? Vaatteita koskaan? Vai onko niihin keräykset erikseen...olis nimittäin pikkusta vauvanvaatetta, joka joutais johonkin jossa oikeesti tarvitaan.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että jaksatta puurtaa vielä oman työnne ohessa arvokasta työtä! Maatuskat ovat muuten hauskoja :) Olen haaveillut sellaisesta rintakorusta jo jonkin aikaa...

  VastaaPoista
 4. Mä jo ajattelin, että onko totta, että Suomessa on tota suklaata myynnissä, mutta kun maltoin edemmäs lukea, huomasin että ei sentään. Toin meinaan joskus samoja suklaita kotiin. Maatuskoja ( eli ekassa kuvassa olevia just). Ja tänään oon iloinnut - kävi selväksi, että pääsen pääsiäisenä Pietariin! Lastenkoteihin ja -sairaaloihin skeä perheisiin. Jippiii! Eli evankeliumia ja avustuksia. Oon niiin niiiiiin onnellinen tästä mahdollisuudesta <3

  VastaaPoista
 5. Oli mukava lukea että olet mukana vapaaehtoistoiminnassa! :)

  Kylläpäs on Venäjän puolella suklaita söpöissä paketeissa!

  VastaaPoista
 6. HeissanHei! Olipas mukavaa lukee teidä kommennteja. :)

  MaMMeli: Joo, kääreet on siel paljon kauniimpia.. ja kyl sieltä hyvää suklaataki löytyy, kun vaan tietää mitä ostaa... (mulla meni hetken että löysi ne suosikit ja inhokit)

  Sanna-Mari: Viedään aina kysynnän mukaan... Vaatteita on nyt menny vähemmän, mut jossain vaiheessa alan puuhaan äitiyspakkauksia köyhiin vauvaperheisiin, ja siihen kyl otetaan vastaan hyväkuntoisia vauvan vaatteita yms. Venäjällä kun ei saa äitiyspakkauksia kuten Suomessa. Voin vaikka ilmotella tarkemmin jos haluut :)

  Mimmi: Hyvää ja siunattua matkaa sulle sinne! Oon kans ite käyny joskus pietarin lastenkodeissa... Kahdessa. Siel oli tuttuja lapsia kesäleiriltä Venäjällä. :)

  VastaaPoista
 7. Vastaus kyselyysi:
  Käydään eri puolilla Pietaria lastenkodeissa sekä -sairaaloissa. Kerran käyty Pushkinissa lastensairaalassa. Pari kertaa käyty Pietarista Murmanskiin päin, noin 50 kilsaa ( ja melkeen kaks tuntii!!!) olevassa lasten/nuortenkodissa. Kaikenlaisia paikkoja sitä on tullut nähtyä. Kontaktimme koittaa saada sellaisia paikkoja, missä ei paljon muita avustajia käy. Ovat usein tosi kiitollisia käynnistä, ja jotkut pyytävät uudelleenkin tulemaan. Yhdessä lasten trurvakodissakin oon käynyt pari kertaa. Erilaisia paikkoja, monenlaisia kohtaloita. Rankkaa, mutta siunattua.

  VastaaPoista
 8. Sari, ilmottele ihmeessä. Pidän jemmassa. :)

  VastaaPoista